La Academia organiseert elk jaar een studiereis en in mei 2022 zullen we naar Granada gaan.

In samenwerking met de taalschool Escuela Delengua zullen we vijf dagen lessen en workshops volgen.

De school is centraal gelegen in de stad. Dit is de website : https://www.delengua.es

Neem ook een kijkje op de Facebookpagina : https://www.facebook.com/EscuelaDelengua/

Granada is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en ligt in het zuidoosten van Spanje, in Andalusië. De stad heeft 260.000 inwoners waarvan 60.000 studenten, Granada is dan ook niet voor niets de op een na grootste studentenstad van Spanje. De binnenstad is vrij compact en intiem.

Granada is sfeervol, met veel prachtige gebouwen die stammen uit de tijd van de Moorse bezetting. Het Alhambra en het Albaicín zijn goede voorbeelden van de rijke geschiedenis van de stad en behoren tot het ´Erfgoed van de Mensheid´ (Patrimonio de la Humanidad). Granada ligt aan de rand van de Sierra Nevada. Het oude gedeelte van Granada wordt omringd door heuvels en ligt aan de voet van de berg ´el Sacromonte´. Wat ik vooral leuk vind zijn de kleine, smalle, steile straatjes met barretjes waar je tapas kunt eten en heel bijzonder vind ik altijd de teterías (theehuizen)

We zullen op zondag 8 mei vliegen naar Málaga en onderweg Nerja of Almuñecar bezoeken en daar eten. ’s-Avonds zijn we in Granada en vanaf maandag zullen we elke dag lessen volgen bij Delengua en we hebben al een voorlopig excursiepakket samengesteld :

Paseo por el centro histórico de Granada
– Paseo por los miradores del Albayzón
– visita guiada Alhambra (sin palacios nazaríes) “Descubre la Alhambra, ciudad Palatina”
– Taller de cocina en Cookele http://www.cookele.es
– Ruta por la Granada de Federico García Lorca https://nl.wikipedia.org/wiki/Federico_Garc%C3%ADa_Lorca
– Visita a la casa natal de Federico García Lorca en Fuente Vaqueros https://en.wikipedia.org/wiki/Huerta_de_San_Vicente

In februari 2022 wordt er een informatieavond gepland en dan is er ook meer bekend over de vlucht naar Málaga, het hotel, het lesrooster.