La Academia

La Academia is er voor iedereen die Spaans wil leren op elk niveau. Al 25 jaar verzorgt La Academia taaltrainingen, conversatielessen, workshops en allerlei culturele activiteiten die te maken hebben met de Spaanse taal in de regio West Friesland.

In de lessen komen onderwerpen aan bod die u in het dagelijks leven nodig hebt als u woont, werkt of reist in Spanje. Er wordt aandacht besteed aan alle vier vaardigheden, luisteren, lezen, schrijven en spreken maar de nadruk ligt op luisteren en spreken. We maken gebruik van spelend leren en gebruiken allerlei ludiek lesmateriaal en verschillende didactische werkvormen. De cursussen hebben een goede lesopbouw met veel structuur.

Elk jaar organiseren we een studiereis. En twee keer per maand is er een Local Intercambio om Spaans te oefenen.

We hebben  een samenwerking met Cinema Oostereiland en houden daar Spaanstalige filmavonden, en bieden activiteiten aan als kookworkshops, muziek en drama.

Wie Spaans leert bij La Academia, maakt ook kennis met de cultuur van Spanje en van Latijns-Amerika.

La Academia is aanwezig op verschillende locaties in  Hoorn, Enkhuizen, Bovenkarspel  en Wervershoof.

De docente

Mijn naam is Connie Dhauw en ik organiseer al vijfentwintig  jaar cursussen in Noord-Holland en West-Friesland. Ik woon met mijn gezin in Enkhuizen. Na mijn studie Spaanse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht en de Universidad Complutense in Madrid heb ik een paar jaar gewerkt bij verschillende uitgeverijen en Spaans lesmateriaal ontwikkeld ben betrokken geweest bij het Prisma woordenboek.

Sinds 1981 ben ik bijna elk jaar in Spanje geweest. En heb het land doorkruist van Navarra tot Galicie en Catalonie tot La Mancha. En daartussenin ligt alles waarvan ik hou. Als ik niet in Spanje ben verlang ik ernaar. Naar de landschappen, kusten,  bergen,  dorpjes en steden en naar de Spaanse mensen, onderling zo verschillend maar allemaal uniek!