Header
Studiereis Cuenca mei 2023

Studiereis Cuenca mei 2023

La Academia organiseert elk jaar een studiereis en in mei 2023 zullen we naar Cuenca gaan! 

In samenwerking met de taalschool Trivium Cuenca zullen we vijf dagen lessen en workshops volgen.

De school is centraal gelegen in de stad. Dit is de website : https://www.trivium-cuenca.com/inicio-trivium-cuenca

Neem ook een kijkje op de Facebookpagina : https://www.facebook.com/triviumcuenca

Cuenca is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en is een kleine stad met 55.000 inwoners.

Het oude stadsdeel (casco antiguo in het Spaans) is schilderachtig en kent onder meer de genoemde kathedraal uit de 12e eeuw, de eerste gotische kathedraal van Spanje. 

Bekend zijn ook de ‘hangende huizen’, casas colgadas, die gebouwd zijn op een uitstekende rotspunt boven een ravijn. In de panden is een museum voor abstracte kunst gevestigd, het Museo de Arte Abstracto Español.

De oude, uit de middeleeuwen daterende binnenstad is gesitueerd op een heuvelrug tussen de rivieren Júcar en Huécar en daardoor langgerekt van vorm. Centrale plek is het Plaza Mayor, waaraan de kathedraal en het stadhuis gelegen zijn.

Sinds 1996 staat de binnenstad op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO.

We vliegen op zondag naar Madrid en zullen onderweg eten en vanaf maandag elke dag lessen volgen bij Trivium en we hebben al een voorlopig excursiepakket samengesteld. Zo bezoeken we onder andere het ciudad encantada : https://www.ciudadencantada.es en de molens en het kasteel van Belmonte http://castillodebelmonte.com

In het najaar van 2022 wordt er een informatieavond gepland en dan is er ook meer bekend over de vlucht, hostal, het lesrooster. 

01-05-2023 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl