Header

filmavond cinema Oostereiland

Graag nodig ik jullie uit voor twee mooie Spaanstalige films! Op zaterdag 4 november om 16.45h in zaal 1 staat de film 20.000 especies de abejas geprogrammeerd tijdens de Hoornse filmdagen in cinema Oostereiland.

Het verhaal speelt zich af tijdens een zomer in een dorpshuis in Baskenland dat verband houdt met de bijenteelt. De mensen rondom de achtjarige Cocó (Sofiá Otero) staan erop haar Aitor te noemen, ook al herkent zij zich niet langer in die naam en nog minder in de verwachtingen die deze met zich meebrengt … Cocó is echter niet de enige die moet opboksen tegen twijfels en angsten. Terwijl Cocó’s moeder Ane het moeilijk heeft met haar werk en gezin, brengen ze de zomer door bij haar eigenwijze grootmoeder Lita, wat de nodige spanningen met zich meebrengt. Verschillende soorten bijen zorgen samen voor de diversiteit van de natuur, en elke bij heeft een speciale functie in de groep die noodzakelijk is om te blijven bestaan. Maar wat als je het gevoel hebt anders te zijn, de zwerm kwijtraakt en niet meer weet bij wie je hoort?
Een grotendeels vrouwelijke cast laat enkele van de verschillende manieren zien waarop het mogelijk is om een ​​vrouw te zijn. Door meer dan één standpunt in te nemen, respecteert de regisseur de ongelooflijke complexiteit van genderidentiteit. Het resultaat is een authentieke, ontroerende film over de manier waarop de samenleving volhardt in het zien van monsters waar er geen zijn.
De filmmaker is cineast Estíbaliz Urresola Solaguren. De 8 jarige Sofía Otero heeft een Zilveren Beer in Berlijn gekregen voor op wat men nu al één van de belangrijkste Spaanse films van de laatste decennia noemt.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=uuhB7GQLfZc

Voor kaarten : tickets

Op 24 november 2024 om 19.30h staat de Chileense documentaire La memoria infinita op het programma.

La memoria infinita es una película documental chilena de 2023 escrita y dirigida por Maite Alberdi. Su estreno mundial ocurrió el 21 de enero de 2023 en el Festival de Cine de Sundance, donde ganó el Gran Premio del Jurado

La memoria infinita is een documentaire over het leven van een bekende Chileense journalist Augusto
Góngora en zijn vrouw, actrice en Chileense Minister van Cultuur, Paulina Urrutia. Góngora heeft als journalist jarenlang gestreden om de herinneringen aan de dictatuur van August Pinochet levend te houden. Nadat hij in 2014 met de ziekte van Alzheimer werd gediagnostiseerd, wordt het de taak van zijn vrouw Paulina om het geheugen van haar man levend te houden. Met genegenheid leidt ze haar echtgenoot door zowel de goede als de moeilijke momenten van zijn dagelijks bestaan, terwijl
de ziekte langzaam maar zeker hun leven begint aan te tasten. Oscar-genomineerde regisseur
Maite Alberdi de filmmaker, legt een onverwoestbare tederheid tussen het echtpaar vast, zelfs te midden van Góngora's verslechterende gezondheid. Zo ontstaat een rijke en waardevolle herinnering aan een leven vol betekenis.

traíler 

tickets

24-10-2023 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl