Uitnodiging voor een Spaanse filmavond

Graag nodig ik jullie uit om op 27 augustus om 19.30h naar een Spaanse film te gaan in Cinema OostereilandDe film heet in het Spaans Lo que arde (O que arde in het Galicisch en de internationale titel is Fire will come)

De film gaat over Amador, een zwijgzame man, die een gevangenisstraf voor ernstige brandstichting heeft uitgezeten en nu terugkeert naar zijn geboorteplaats in het mooie, ruige Galicië in het Noordwesten van Spanje  (Noord Spanje). Alleen zijn moeder is blij hem te zien, al was het maar omdat ze zijn hulp bij het hoeden van haar vee goed kan gebruiken. De rest van het dorp kijkt enigszins argwanend toe hoe deze vermeende pyromaan opnieuw in hun gemeenschap probeert te integreren. De titel suggereert wat met zekerheid gebeuren zal: een brand breekt uit en Amador krijgt de schuld. Maar is hij wel de dader?

Regisseur Oliver Laxe (Mimosas), zelf afkomstig uit Galicië, is niet geïnteresseerd in de whodunit. Met dit meditatieve, bedachtzame verhaal toont hij eerder wat op het spel staat voor dit kwetsbare ecosysteem, waar mens en natuur nog amper aangetast zijn door moderniteit. Zijn het de vlammen die dit keiharde, armoedige boerenbestaan zullen verzwelgen, of juist de bulldozers van projectontwikkelaars, die een veel groter gevaar lijken te vormen? 

Oliver Laxe verweeft ook op knappe wijze muziek en beeld, met als hoogtepunt Leonard Cohens ‘Suzanne’. Hij dompelt je onder in de diepe eucalyptusbossen en het uitgestrekte landschap en bouwt toe naar een verbazingwekkende climax.

Trailer : https://www.youtube.com/watch?v=wKUMpLYyDMY

Voor deze filmvoorstelling kunnen jullie direct reserveren via de website van Cinema Oostereiland. Op de reserveringspagina staat bij de voorstelling een indeling van de zaal toegevoegd en kun je zelf de stoelen kiezen. 

Dit is de link om te reserveren: https://www.cinemaoostereiland.nl/film/fire-will-come/

Wie gaat er met mij mee? Ik ben benieuwd en vriendelijke groet, Connie Dhauw

Fire Will Come - Springhaver